You are here

Duiken

Phuket Duiken

Phuket behoort tot de top 10 duikbestemmingen in de wereld. Spectaculaire riffen, ongewone onderwater rotsformaties, en de enorme variëteit aan onderwaterleven bieden uitstekende mogelijkheden voor duikers op alle niveaus.

De koraalriffen bij Phuket behoren tot de mooiste duiklocaties ter wereld. Er zijn vele vissen en koralen te vinden! Phuket heeft vele locaties om te duiken, voor zowel beginners als gevorderden. Phuket Island heeft een aantal goede duikplaatsen en het grootste duikcentrum in Thailand. De riffen rond het gebied zijn in een gezonde toestand met zowel harde als zachte koralen en zeer kleurrijk. Er is ook een overvloed aan prachtige vissen. De meeste van de duik locaties zijn geschikt voor alle duik-niveaus.
Duikplekken zijn:

Racha Yai
De bekendste duikstek in de omgeving Phuket is Racha Yai met zijn glooiende rotsachtige riffen en en harde koraal. Er is ook Ter Bay, waar er een spannend wrak op een diepte van 25-35 meter ligt.

Racha Noi
Het gebied ten zuiden van Racha Yai, Racha Noi, is een attractie voor ervaren duikers omdat de diepte groter is en de stroming sterker. Er zijn enorme granieten rotsblokken en de kans om walvishaaien te zien. Het duiken in Racha Noi is zeker een grotere uitdaging dan Racha Yai, maar de beloningen zijn veel groter.

Koh Doc Mai
Net buiten Phuket is het kalkstenen eiland Koh Doc Mai die verticaal stijgt van de zeebodem. Het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan vis en biedt de mogelijkheid om een luipaard, haaien, inktvis en schildpadden bekijken.