You are here

Ang Thong National Marine Park

Ang Thong National Marine Park

Het Ang Thong National Marine Park is een archipel van 40 kleine eilanden met stijle kalkstenen rotsen, lagoons, stranden met wit zand en een dichtbegroeide vegetatie. Er zijn uitzichten die anzichtkaarwaardig zijn, zelfs bijna overal waar je kijkt. Er zijn ook veel grotten waar veel zwaluwen zijn, en er is een koraalrif in het zuidwesten van het park. Vanaf Koh Samui gaan diverse touroperaters met dagtrips langs de Archipel vanaf bijvoorbeeld Na Thon of Mae Nam. Er zijn ook bungalows te huur op Ko Wat Ta Lap, maar het kan zijn dat je deze alleen kunt reserveren als je met een tour meegaat. 

Veel tours zijn inclusief snorkelen en kayakken. De onderstaande tour is als volgt: Je gaat aan boord van een boot, en je krijgt een licht ontbijt geserveerd als je weg vaart bij Koh Samui. Je komt aan bij Ang Thong National Marine Park en maakt een kayak tocht langs de kustlijn van Koh Mae Koh. Je vaart langs grote overhangende rotsen en ervaart een van de mooiste stranden in Thailand. Vervolgens ga je naar het strand van Talay Nai of de Lagoon. Bij aankomst bij een klim naar boven krijg je een van de geweldigste uitzichten van het park. 

Talay Nai is een zoutwatermeer in het eiland en heeft veel onderwaterleven. Je gaat daarna weer aan boord van de boot waar je van een luch geniet terwijl je door dit geweldige national park vaart. De tocht gat verder naar Koh Wao en Tai Plao, een van de spectaculairste plaatsen om te kayaken en snorkelen.