You are here

Duiken & Snorkelen op Koh Phi Phi

Duiken & Snorkelen op Koh Phi Phi

Er zijn twee rotsen op zwemafstand van Long Beach, bekend als 'Shark Point', waar onschuldige blacktip rifhaaien te zien zijn als je gaat snorkelen. De Adventure Club duikshop verzorgt 'Shark Watch' snorkel trips naar Shark Point en de 'garantie' dat je de haaieen te zien krijgt. Veel duikscholen nemen snorkelaars op hun boten. Het snorkelen vanaf Bamboo Island en Mosquito Island is goed, alhoewel de riffen erg diep zijn vooral bij een periode van vloed.

Ondanks dat het eiland Koh Phi Phi getroffen werd door de Tsunami in 2004, zijn de duikplekken bijna onaangetast gebleven. Er zijn veel duikwinkels op Ton sai baai op loopafstand van elkaar. Ze verzorgen duiktrips en accomodatie. Een PADI open water cursus is rond de 14.000 Baht. Er zijn verschillende duikexcursies die worden aangeboden, een typische duiktrip is een duik in het Phi Phi Marine park die ongeveer 2500 Baht kost (inclusief materiaal). 

Verschillende duikplaatsen:

King Cruiser Dit is misschien wel de beste duikplek van Koh Phi Phi. De King Cruiser is een wrak van een passagiersschip dat in 1997 zonk. 

Anemone Reef De Anemone Reef is op zich al een unieke duiklocatie met een enorme kalkstenen top die 30 meter vanuit de zeebodem omhoog komt, op slechts 4 meter onder het wateroppervlak. De plek staat bekend om zijn overvloed aan zee-anemonen die zich vastklampen aan elk oppervlak, en grote scholen vissen. Verschillende soorten vis welke te zien zijn: clownvis, tonijn, barracuda en soms de luipaardhaai. 

Shark Point Shark Point is een rif met een overvloed aan vis, kleurrijke zachte koralen en kalksteen.