You are here

Koh Phi Phi

De Phi Phi eilanden is de naam van meerdere eilanden, de belangrijkste zijn Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Leh. Phi Phi behoort tot de provincie Krabi. De eilanden liggen tussen Phuket en het vasteland. De eilanden vormen ook een nationaal park. De film The Beach is opgenomen op Koh Phi Phi, hierdoor is het toerisme er toegenomen. 

Het eiland is bereikbaar per boot vanaf Krabi, Phuket en Ao Nang. In het noorden van het eiland Koh Phi Phi Don ligt Cape Laem Tohng. Dit is een zeer geschikte duikplaats. De mooiste baaien zijn Toi Sai en Loh Dalam, daar bevinden zich ook de meeste hotels. Ko Mai Phai (Bamboo Island) is een klein eilandje ten noorden van Phi Phi Don met een aantal goede stranden. Ook Ko Yung ligt ten noorden van Koh Phi Phi Don. 
De meeste ontwikkeling van Phi Phi Don is in of rond Ton Sai dorp. Er zijn ook rustigere resorts op Long Beach, Laem Thong, en op andere minder toegankelijke gebieden van hte eiland. Koh Phi Phi werd verwoest door de tsunami van december 2004. Het eiland heeft zich echter snel herontwikkeld. Aangezien een groot deel van de eilandbewoners moslim is, is het beter om bijvoorbeeld topless zonnen te vermijden. 

Koh Phi Phi wordt beschouwd als een van de meest prachtige eilanden in de wereld. De eilanden liggen 50 kilometer ten zuidoosten van Phuket en maken deel uit van Koh Phi Phi National Park. Het heeft een overvloed aan koraal en zeeleven. Er zijn kalkstenen bergen met kliffen, grotten, en lange witte zandstranden. De eilanden worden omringd door de Andamanse zee.