You are here

Koh Phangan

Koh Phangan (Koh Pha Ngan) ligt ten noorden van Koh Samui, in de Golf van Thailand. Het behoort tot de provincie Surat Thani. De eilandengroep bestaat uit zes eilanden. Phangan staat bekend om de Full Moon parties, die plaatsvinden bij het strand Haad Rin. Op het eiland bevindt zich het National Park Namtok Phaeng, en de waterval Than Sadet. Het eiland is te bereiken door de boot te nemen vanaf  Koh Samui. Je komt dan aan in Thong Sala, dit is de grootste plaats op Koh Phangan. Koh Phangan heeft vele mooie stranden.

Vanuit Bangkok kun je het eiland bereiken door middel van een combinatie van de trein, bus en ferry. Eerst reis je met de trein naar Surat Thani, en van daaruit reis je per bus en ferry verder. Rond Koh Phangan liggen koraalriffen waardoor het een goed gebied is om te snorkelen.

Koh Phangan was voorheen een bestemming voor backpackers, tegenwoordig komt er een gemengd aanbod aan bezoekers. Een ding dat de meeste van hen gemeen hebben is dat ze allemaal op zoek zijn naar een ontspannen en rustige bestemming.