You are here

Snorkelen op Koh Lipe

Snorkelen Koh Lipe

Koh Lipe heeft perfecte snorkelmogelijkheden direct vanaf het strand, maar het beste is nog wel om een trip naar de omliggend eilanden te maken.Twee eilanden vlak bij Sunrise Beach hebben prachtig koraal, namelijk Koh Kra (uit de kust vanaf de school) heeft goede snorkelmogelijkheden aan de rechterkant van het eiland. Koh Usen (tegenover Idyllic Resort) heeft een goede plek aan de linkerkant. Sunset Beach heeft ook prachtige pekken met koraal, en is het beste te bezoeken tijdense vloed. De stroming kan er wel sterk zijn, dus gebruik vinnen. 

Bij Pattaya Beach moet je uitkijken dat je niet in de baan komt waar de boten varen. Het veiligste gebied is aan de linkerkant van het strand, bij Bundhaya Resort. 
Aan de oostzijde van Ko Rawi zijn touwen gehangen zodat snorkelaars zichzelf makkelijk langs het rif kunnen trekken. Andere favoriete plekken voor snorkelen zijn Koh Bu Tang. Koh Lokoi is omringd door veel koraal met spectaculair zicht. 

Bij veel duikwinkels op Walking Street of bij de Travel Shop, zijn snorkelsets te huur. Meestal is het 50 Baht voor een masker en sorkel, en 50 Baht voor vinnen, per dag.