You are here

Duiken op Koh Lipe

Duiken Koh Lipe

Koh Lipe ligt op de grens van een van Thailand's beste National Marine parks. Er is koraal, riffen en er zijn wrakken. Je kunt er walvishaaien spotten, zeeslangen en duizenden anderen creaturen. De duikindustrie van Koh Lipe is groeiende en in ontwikkeling, en biedt snellere boten, betere uitrusting en meer servie aan. Diverse duikshops zijn ook meertalig, waardoor er instructie in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Zweeds, Maleidisch, Thais, Cantonees en Mandarijn wordt aangeboden. De duikwinkels richten zich op ervaren duikers, maar ook op mensen die het voor een eerste keer willen proberen. Het is een goede omgeving om je PADI licentie te halen. 

Koh Lipe wordt omringd door kleinere eilanden, diepe kanalen en rotspartijen, waardoor het een goede leefomgeving is voor het zeeleven. De beste pekken zijn Stonehenge of Eight Mile Rock. Plekken bij Koh Sawang, Koh Phung, Koh Tong en het Yong Hua wrak (gezonken in 1996) behoren ook tot de favorieten. 

8 Mile Rock wordt aangeraden voor ervaren duikers. Het is slecht een paar dagen per maand mogelijk om er te duiken, dus als je je vakantie plant, check dan het duikschema. De top van de 8 ile Rock is 14 meter onder het oppervlak en is bedekt in zacht koraal. 

Koh Chabang is 18 meter diep en perfect voor beginners. Er zijn hier vele soorten vissen. Het is waarschijnlijk de meest pitoresque plek van Koh Lipe en populair bij snorkelaars en duikers. 

Koh Sawang is het meest zuidelijke eiland van Thailand met een grote diversiteit aan zeeleven. Er zijn veel graniet stenen en zacht koraal, en barracuda's kunnen hier gezien worden. 

Yong Hua (scheepswrak) heeft een diepte van 34 meter, maar als je een ervaren duiker bent is het een hele goede duikpek.