You are here

Duiken & Snorkelen

Koh Chang Duiken & Snorkelen

Leuk om te doen als je naar Koh Chang gaat is gaan duiken of leren duiken in de prachtige wateren van Koh Chang. Snorkelen is op veel plekken mogelijk op Koh Chang. De Dive Adventure Koh Chang, op Bang Bao, verzorgt naast duiktrips ook snorkeltrips. Ko Chang ziet het aantal bezoekers de afgelopen jaren sterk groeien. Het is slechts een van de in totaal 52 eilanden in het Marine National Park. Het zicht is er meestal rond de 10 meter. De meeste duikactiviteiten vinden plaats rond Bang Bao.

Het is ook leuk om mee te gaan op een tour die naar eilanden gaat om te snorkelen. Een aanrader is het eilandje Koh Wai. 

Duikplekken:

Hin Kuak Maa
Hin Kuak Maa biedt de duiker een grote verscheidenheid van vaste en zachte koralen die onderdak bieden aan paling, blauw gevlekte roggen, zeeschildpadden, zeesterren, steenvissen en kogelvis. 

Hin Luk Bad
Hin Luk Bath is veranderd in een van de meest favoriete duiklocaties.

Hin Zuid-Rap
Hin Rap-Zuid is een 18 meter groot rots uitsteeksel die kan worden gedoken door iedereen van elk niveau. Het is bedekt met koralen en sponzen. 

Hin Run Tek
Hin Tek Run met een gemiddelde diepte van 12 meter, is een grote rotsformatie met een diversiteit aan kleurrijk zeeleven, zoals papegaaivissen, de lipvis en maanvissen.