You are here

Trein naar Chiang Mai

Trein naar Chiang Mai

Dagelijks vertrekken er treinen vanuit Bangkok (station Hualamphong) naar Chiang Mai. De snelle treinen vertrekken van Bangkok naar Chiang Mai om 5:50  en 14:30 (ongeveer 200-400 Baht, afhankelijk van de klasse, tweedeklas slaapplek kost rond de 500 Baht), en de trein komt aan om respectievelijk 19:45 en 5:35. 

Om 22:00 vertrekt er een express trein van Bangkok naar Chiang Mai welke aankomt om 12:25. Prijzen zijn vergelijkbaar met bovengenoemde. Sprinter treinen vertrekken vanuit bangkok om 8:30 en 18:20, en ze komen om 20:20 en 7:30 aan (ongeveer 600 Baht). 

Speciale Express treinen vertrekken om 18:00 en 19:35 en komen aan om 06:30 en 9:20 (eerste klas slaapcoupé ongeveer 1350 Baht, tweede klas rond de 800 Baht). 

Een bed in een nachttrein naar Chiang Mai moet je altijd van te voren reserveren, want soms zijn er reisorganisaties die een hele coupé in een keer boeken. De terugweg van Chiang Mai naar Bangkok is vaak wat minder snel vol. Probeer in ieder geval van te voren te boeken. Je kunt dit doen bij het treinstation van Bangkok, Hualamphong, of op het station van Chiang Mai. Je kunt ook op de betrouwbare website kijken van Asia Discovery om on-line te boeken. Ook Thailand Train Ticket is betrouwbaar. De treintijden kun je op de website van de State Railway of Thailand bekijken. 

Een andere optie om je treinkaartje te kopen is om te e-mailen naar de State Railways of Thailand, minimaal 15 dagen van te voren (maximaal 60 dagen van te voren) naar passenger-ser@railway.co.th. Je moet dan een e-mail sturen met vanaf welk station je vertrekt en waar je wilt aankomen, de datum, het treinnummer (te vinden op website van State Railway of Thailand), de vertrektijd, de klasse, of je een zitplaats of slaapplek wilt en of je dan boven of onder wilt slapen, het aantal passagiers, je naam en je e-mail adres. Het kan soms wel erg lang duren voordat je reactie krijgt, soms wel enkele weken. Je krijgt dan per e-mail een bevestiging en je haalt je tickets op en betaalt ze bij het treinstation ten minste 1 uur voor vertrek. Je betaalt wel een extra fee van ongeveer 200 Baht per e-mail booking (maar bij andere on-line websites om treinkaartjes te bestellen betaal je dit vaak ook). 

Op het treinstation van Chiang Mai is een ATM (pinautomaat) aanwezig en ook boekingskantoortjes (waarvan er één 4 uur open is). Je kunt hier treinkaartjes boeken naar overal in Thailand, maximaal 60 dagen van te voren.