You are here

Bus naar Chiang Mai

Chiang Mai Bus

Op deze pagina vind je informatie over welke mogelijkheden er zijn om met de bus van en naar Chiang Mai te reizen. Van en naar Bangkok is een veelgebruikte route, en de bussen rijden ook frequent waardoor je nooit erg lang zult hoeven wachten. In Chiang Mai zijn twee busstations, een busstation voor diverse bestemmingen buiten de provincie, en een busstation voor bussen binnen de provincie Chiang Mai.

Bus naar Chiang Mai

Bus Bangkok naar Chiang Mai

Verschillende bussen vertrekken dagelijks (eigenlijk ieder uur) vanaf het Northern Bus Terminal van Bangkok (Moh Chit), voor verschillende prijzen met een andere comfort en snelheid. Standje 25-35 bij het Northern Bus Terminal in Bangkok bieden allemaal transfers naar Chiang Mai. Er zijn 12 tweede klas bussen per dag (met airconditioning), de prijs is ongeveer 400 Baht en de reis duurt dan 10-11 uur. De comfortabeleren eersteklas bussen (met toilet), vertrekken ieder half uur tussen 6:45 - 21:00 (ongeveer 550 Baht, 10 uur). De overheids VIP bussen, met stoelen die verder naar achter kunnen dan bijvoorbeeld die in de eersteklasbussen, vertrekken 6 keer per dag van en naar Bangkok, tussen 19:00 en 21:00 en een in de ochtend rond 9:00. Deze bus kost tussen de 600-900 Baht en de reis duurt 10 uur. Wees voorzichtig met de zogenaamde VIP bussen die worden aangeprezen op Khao San Road, ze kunnen goedkoper zijn maar je kan opgepropt in een 2e klas bus eindigen. Er zijn bijvoorbeeld reisbureautjes bij Khao San Road die al tickets aanbieden voor 300 Baht, soms zelfs inclusief een nacht in een guesthouse in Chiang Mai. De bussen zijn dan soms niet goed, en het 'gratis' guesthouse kan soms geld in rekening brengen voor elektriciteit of water. Het beste kun je dus het kopen van VIP bussen van bijvoorbeeld Khao San Road voorkomen, en gewoon de openbare bussen gebruiken bij het Northern Bus Terminal. 

Bussen vanuit Chiang Mai

Voor bussen met een bestemming in de provincie Chiang Mai, dan kun je de Chang Pheuak bus terminal gebruiken (Th Chotana). Als je een bus wilt naar buiten de provincie ga dan naar de Chiang Mai Arcade bus terminal (ook wel New Terminal genoemd). Je kunt er vanuit de stad heem met bijvoorbeeld een tuk tuk voor 50-60 Baht. Naar de Chang Pheuak kun je voor 20 Baht per persoon.