You are here

Floating Market + Bridge

Bangkok Floating Market

Deze tour combineert een bezoek aan de beroemde drijvende markten met een bezoek aan de "Bridge on the River Kwai". Het is een dagtour vanuit Bangkok die ongeveer 10 uur duurt. De tour wordt begeleid door een gids die alles kan vertellen over de Kanchanaburi-regio. De reis begint met een rit vanuit Bangkok langs rijstvelden voordat je aan boord gaat van een longtail boot om je tocht naar de drijvende markten te maken. De drijvende markten zijn een fascinerende ervaring, een heel contrast met hoe je in Nederland je bootschappen doet. Het zijn Thaise bootjes met vele soorten fruit, groenten, snoepjes en vlees. De bootjes varen door het kanaal en verkopen aan boord. Het is een van de meest bekende Thaise dingen om te doen. Als je wilt, zal de gids je helpen om het van dichterbij te bekijken door een boottochtje te orgniseren door de markt (optionele extra). 

Daarna ga je verder naar Kanchanburi, waar de bekende River Kwai en zijn beroemde brug zijn. De bouw van de brug in 1943 was onderdeel van oorlogstijd om Thaise en Birmese spoorlijnen te verbinden om een directe route vanuit Bangkok te maken. Dit om de Japanse bezetting van Birma (nu Myanmar) te ondersteunen. Er stierven vele gevangenen tijdens dit project. 

Lunch wordt genuttigd bij een lokaal restaurant voordat je de brug bezoekt na het bezoek aan JEATH oorlogsmuseum waar foto's en schilderijen uit die periode zijn. Je zult daarna terug gaan naar je hotel in Bangkok.