You are here

Vliegveld Bangkok

Vliegveld Bangkok

Bangkok heeft twee luchthavens: Suvarnabhumi Airport en Don Muang Airport. Suvarnabhumi Airport is het vliegveld dat wordt gebruikt door alle luchtvaartmaatschappijen in Thailand, behalve voor binnenlandse vluchten met bijvoorbeeld Nok Air en Orient Thai, die nog steeds gebruik maken van het oude Don Muang Airport. Beide luchthavens zijn ongeveer 30 km van het centrum, dus wees voorbereid op een lange rit naar de stad. Neem ook minimaal 2 uur de tijd om van het ene vliegveld naar het andere te komen, ze liggen namelijk redelijk ver van elkaar.  

Vliegveld Suvarnabhumi Airport Bangkok

Op 30 kilometer ten oosten van Bangkok ligt Suvarnabhumi Airport (uitgesproken als soo-wanna-poem). De code van de luchthaven is BKK. De luchthaven begon in september 2006 en is de belangrijkste luchthaven van Bangkok en de drukste van Zuidoost-Azië. Het wordt gebruikt voor bijna alle internationale en binnenlandse vluchten naar Bangkok. 

Faciliteiten

Suvernabhumi heeft alle faciliteiten die je van een grote internationale luchthaven kunt verwachten. Er is een hotel, pinautomaten, geld wissel kantoor, restaurants, tax-free winkels en een lounge. Ook zijn er ongeveer 50 eetgelegenheden verspreid over de terminal. De goedkoopste plek voor een maaltijd is Magic Eat Point op niveau 1, in de buurt van gate 8. Er zijn een paar winkels bij het check-in gebied, zoal een supermarkt en postkantoor, maar het echte shoppen gebeurt in de vertrekhal, waar je je waant in een winkelcentrum. 

Vervoer vliegveld Bangkok naar stad

Airport Rail Link

Er zijn vele manieren om in de stad te komen vanaf de luchthaven Suvarnabhumi. De meeste mensen kiezen voor de Airport Rail Link, dit is de snelste manier om in het centrum te komen, maar ook de taxi's zijn redelijk gepreisd. De Airport Rail Link heeft een high-speed trein vanaf het vliegveld naar het centrum van Bangkok. De treinen rijden vanaf 6 uur 's ochtends tot middernacht met ongeveer 100 km/h. Er zijn twee verschillende lijnen:
  • de non-stop Express Line gaat rechtstreeks naar Makkasan of Phaya Thai station in 15/18 minuten voor 90 Baht, en er is veel ruimte voor bagage. De Express-treinen vertrekken elke 20-30 minuten, maar let wel op de plaats van bestemming. Phaya Thai heeft een gemakkelijke verbinding met de Skytrain (BTS Sukhumvit Lijn), terwijl Makkasan op loopafstand van Petchaburi MRT station ligt. Hier kun je bus 556 nemen die direct naar de Southern Bus Terminal gaat. 
  • de City Line is iets trager en stopt op alle stations. Deze treinen vertrekken elke 15 minuten, en na het Makkasan station (voor overstap op Petchaburi MRT station) gaat het naar Ratchaprarop en Phaya Thai (voor overstap op BTS Sukhumvit lijn). De rit naar Phaya Thai duurt ongeveer 30 minuten en kost 15-45 Baht. Als je naar de binnenstad gaat is er een goede verbinding met BTS Skytrain bij Phaya Thai, maar daar moet je wel een nieuw kaartje kopen. Als Khao San Road de eindbestemming is, kun je een taxi nemen vanaf de hoofdweg (ongeveer 70 Baht) of met bus 15 gaan (7 Baht), deze bus gaat langs Ratchadamnoem Klang Road en Chakrabongse Road naar Khao San Road. 

Bus of minibus

Om met een bus of minibus te gaan moet je eerst met de gratis shuttle bus vanaf buiten bij de 2e verdieping naar het busstation dat een paar kilometer verderop ligt. Ga dan naar de eerste verdieping en loop naar de rechterkant van de terminal. Ga dan de laatste deur door en ga ongeveer 100 meter naar rechts, waar je een bordje ziet staan voor de bus. De gratis shuttle busjes zijn wit van kleur, en maken een paar stops op weg naar de busterminal. 
 
De openbare buslijnen zijn:
549: Suvarnabhumi - Minburi (25 Baht)
550: Suvarnabhumi - Happy Land (34 Baht)
551: Suvarnabhumi - Victory Monument (40 Baht)
552: Suvarnabhumi - On Nuch (20 Baht)
552A: Suvernabhumi - Samutprakarn (25 Baht)
553: Suvarnabhumi - Samuthprakarn (32 Baht)
554: Suvarnabhumi - Rangsit (34 Baht) (stopt ook bij Don Muang vliegveld)
555: Suvarnabhumi - Rangsit (34 Baht) (stopt ook bij Don Muang vliegveld)
558: Suvarnabhumi - Samae Dam Garage (34 Baht)
559: Suvarnabhumi - Rangsit (34 Baht)
 
Deze diensten duren ongeveer 1-2 uur afhankelijk van het verkeer, de frequentie is meestal om de 20 minuten overdag. 's nachts varieert de frequentie van om de 20 minuten tot ieder uur, afhankelijk van de route. Om een ​​voorbeeld te geven, het tarief tussen Suvarnabhumi Airport en On Nut op 552 is 32 baht, en de reis duurt ongeveer 40 minuten in het middagverkeer. Er zijn ook particuliere BMTA minibusjes naar vele delen van Bangkok, zoals Don Muang Airport, Bang Kapi, Rangsit en Samut Prakan. Zij rekenen een vast tarief van 50 baht en gaan direct naar de bestemming, zodat ze sneller zijn dan de openbare bussen die vaak stoppen langs de weg.
Lange-afstand eerste klas busdiensten verbinden Suvarnabhumi Airport rechtstreeks met Chachoengsao, Nong Khai, Pattaya, Rayong, en Trat.

Taxi

Gewone taxi's zijn beschikbaar op de eerste verdieping (een verdieping lager dan de aankomst). Volg de borden met "public taxi" die naar de buitenkant van het luchthaventerrein leiden. Je kunt daar in de rij staan en je bestemming noemen, en er wordt dan gewezen met welke taxi je mee kunt. Je krijgt een papier wat bestaat uit twee delen waar je bestemming op staat. Het grote deel van het papier is voor jezelf, en de kleine voor de taxichauffeur. Er is een toeslag van 50 Baht bovenop de meter, dus het reizen naar de stad kost 250-400 Baht (plus eventueel tol op de snelweg). Zorg ervoor dat je direct geld voor de tol ter beschikking hebt, zodat je die toeslag niet later krijgt. De rit duurt ongeveer 45-60 minuten. 

Vliegveld Don Mueang

De code van het vliegveld Don Muang is DMK. Vanaf dit vliegveld vertrekken voornamelijk de binnenlandse vluchten in Thailand. Let er dus op dat als je een (aansluitende) binnenlandse vlucht boekt aan een internationale vlucht, dat je voldoende de tijd neemt om van het ene vliegveld naar het andere te kunnen komen. Ze liggen namelijk ver uit elkaar. 

Vervoer Vliegveld Don Muang naar de Stad

Bus

29: Don Mueang - Laksi - Mor Chit - Victory Monument - Sam Yan - Bangkkok Railway Station
510: Don Mueang - Laksi - Mor Chit - Saphan Khwai - Victory Monument
555: Don Mueang - Laksi - Horwang - Din Deang - Praram 9 - Suvarnabhumi
59: Don Mueang - Bankhen - Chatuchak - Saphan Khwai - Victory Monument - Khao San Road 
554: Don Mueang - Laksi - Ramintra - Suvarnabhumi 
187: Don Mueang - Din Daeng - Ratwiti - Victory Monument - Charoenkrung - Thanam Sipraya
538: Don Mueang - Din Daeng - Victory Monument - Rama Hospital
504: Don Mueang - Din Daeng - Pratunam - Silom - Saphan Krung Thep

Trein

Het treinstation Don Mueang railway ligt 500 meter van Don Mueang Airport en heeft een verbinding met de stad naar Hua Lumpong Railway Station waar je over kunt stappen naar alle delen van de stad. Om het treinstation te bereiken die tegenover het vliegveld ligt, kun je over de flyover lopen vanaf de 2e verdieping van Terminal 1 naar het station. 

Taxi

Er is ook een taxi bij de aankomst hal, 1e verdieping bij de ingang nummer 8 van Terminal 1 en aankomsthal van Terminal 2. Om de taxi te gebruiken zul je naar de servicedesk moeten die bij de ingang nummer 8 van aankomsthal van Terminal 1 is. Je betaalt 50 Baht extra bovenop de meterprijs. 

Transfer tussen Don Mueang en Suvarnabhumi 

Als je van het ene vliegveld (Don Mueang) naar het andere (Suvarnabhumi) moet reizen, dan kun je een taxi nemen. Ook kun je ervoor kiezen om in plaats daarvan een Transfer Bus te nemen. Deze vertrekt iedere 45-60 minuten. Dit is een gratis service. 
Bij Suvarnabhumi vertrekt de transfer bus bij 2e verdieping Terminal bij Gate 3. Als je aankomt bij Suvarnabhumi vanaf Don Muaeng stopt de bus bij 4e verdieping Terminal bij Gate 5. Passagiers die van Don Mueang naar Suvarnabhumi gaan, moeten de bus nemen bij de 1e verdieping van de passagiersterminal.