You are here

Chao Phraya Express Boat

Bangkok Chao Phraya Express Boat

Een ritje op de Chao Phraya rivier zou elke tourist moeten doen. De goedkoopste en meest populaire optie is de Chao Phraya Express Boat. De basisdienst gaat van Wat Rajsingkorn naar het noorden naar Nonthaburi, met haltes bij de belangrijkste attracties in Rattanakosin, zoals het Grand Palace (bij Tha Chang) en Wat Pho (bij Tha Tien). De pier die het dichtst bij Khao San Road ligt is Phra Arthit. Meestal koop je je kaartje pas als je aan boort bent, soms al vooraf. Als je al vooraf een kaartje hebt gekocht kun je die laten zien aan degene die naar je toekomt. De verschillende boot lijnen zijn aangegeven met de kleuren van de vlaggen aan de bovenkant van de boot.

  • Basislijn zonder vlag, van Nonthaburi naar Wat Rajsingkorn. Deze boot vaart op maandag-vrijdag 's morgens tussen 6:45 en 7:30 en 's midags tussen 16:00 - 16:30. De prijs is 10/12/13 Baht (afhankelijk van de afstand). Deze boot is vrij traag.
  • Gele vlag boot, van Nonthaburi naar Sathorn en Ratburana. Deze boot vart maandag- vrijdag 's morgens tussen 6:15 en 8:20 en 's middags tussen 16:00 - 20:00. De prijs is 20/29 Baht (afhankelijk van de afstand). Dit is de snelste lijn.
  • Groene vlag boot, van Pakkred naar Nonthaburi en Sathorn. Deze boot vaart maandag-vrijdag 's morgens tussen 6:10 - 8:10 en 's middags tussen 16:05 - 18:05. De prijs is 13/20/32 Baht (afhankelijk van de afstand). 
  • Oranje vlag boot, deze vaart van Nonthaburi naar Rajsingkorn, dagelijks tussen 6:00 - 19:00. De prijs is 15 Baht.
  • De Express boot met blauwe vlag is de Tourist Boat die op een deel van de pieren stopt en commentaar in het Engels geeft. Een dagkaart voor deze boot kost 150 Baht, en een enkele rit kost 40 Baht. De boten zijn iets comfortabeler en zijn het overwegen waard als je tussen de belangrijkste bezienswaardigheden wilt varen. De boot gaat één keer per 30 minuten, en vaart dagelijks tussen 9:30 - 16:00. De Sathorn (Taksin) pier is het 'centrale' station, aangezien je er kunt overstappen naar Saphan Taksin BTS Skytrain Station. Je kunt kaartjes kopen voor deze boot bij de pier Sathorn of Phra Arthit. Kaartjes kopen aan boord is ook mogelijk. De Chao Phraya Tourist Boat stopt bij 8 pieren. De reis start bij de Central Pier bij BTS Saphan Taksin Station en gaat dan de rivier op. Je kunt de boot op en afgaan waar je wilt. 

Chao Phraya Express Tourist Boat

1. Sathorn Pier (verbinding met BTS Skytrain)
2. Oriental Pier
3. Si Phraya Pier
4. Rajchawong Pier (voor China Town)
5. Tha Tien Pier (voor Wat Pho, Grand Palace en Wat Arun)
6. Maharaj Pier
7. Wang Lang Pier
8. Phra Arthit Pier (voor Khao San Road)

Veel pieren worden ook aangedaan door veerboten, die vooral handig zijn als je naar Wat Arun wilt (dat aan de overkant van Wat Pho ligt) of de vele pieren aan de Thonburi kant van de rivier. Deze veerboten gaan elke 10 minuten en kosten slechts 3 baht.