You are here

Wat Pho

Wat Pho (tempel van de liggende Boeddha), is een boeddhistische tempel in het Phra Nakhon district in Bangkok en heeft 's werelds grootste liggende Boeddha beeld en een beroemde massage school. Deze ligt naast Grand Palace. De hoofdstructuur is ongeveer 70 meter hoog. Het is een van de meest schilderachtige tempels van Thailand, en het is bedenkt met goudblad. Als je kunt klimmen, en goed kijkt, zul je zien dat het eigenlijk is versierd met kleurrijke stukjes Chinees porselein. De officiële naam is Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn. De tempel is tevens de oudste tempel in Bangkok. 

Wat Pho is een van de grootste en oudste tempels in Bangkok en heeft meer dan duizend Boeddha beelden, en dus de grote liggende Boeddha. De grond rondom de tempel heeft 91 chedis (stupa's of terpen), 70 chedis van kleinere omvang bevatten de as van de koninklijke familie en 21 grotere bevatten de as van Boeddha. Het beeld van de liggende Boeddha is 15 meter hoog en 43 meter lang, en de rechter arm ondersteunt het hoofd. 

Draag bij het bezoeken van de tempel nette kleding (broeken/rokken tot boven de knieën zijn verboden voor vrouwen). Trek ook je schoenen uit bij het betreden van elk religieus gebouw. Het is verboden voor monniken om fysiek contact met vrouwen te hebben. 

In het kort
Toegangsprijzen: 

100 Baht per persoon

Openingstijden: 

Dagelijks geopend van 8:00 - 17:00