You are here

Grand Palace

De Grand Palace is een complex van gebouwen in het hart van Bangkok in Thailand. Het paleis is de officiële residentie van de koningen van Siam (de vroegere naam van Thailand) al sinds 1782. De koning, zijn hof en de koninklijke regering waren op het terrein van het paleis tot 1925. De huidige koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX) verblijft in Chitralada Palace, maar voor officiële evenementen wordt de Grand Palace nog steeds gebruikt. Het paleis is een van de populairste toeristische bezienswaardigheden in Thailand. 

Het paleis ligt aan de oevers van de Chao Phraya rivier in het hart van Rattanakosin. Het Grand Palace is niet één gebouw, maar bestaat uit een groot aantal gebouwen, tuinen en binnenplaatsen. De asymmetrie en verschillende stijlen zijn te wijten aan de ontwikkelingen, met aanvullingen en wederopbouw gemaakt door opeenvolgende koningen in meer dan 200 jaar geschiedenis. 

Het Grand Palace in Bangkok heeft een immense omvang, dus als je er naartoe gaat is het verstandig er een volledige ochtend of middag voor uit te trekken. Binnen het paleis is Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragden Buddha), de meest heilige boeddhistische tempel in Thailand. In tegenstelling tot andere tempels, is het niet een gebouw, en er leven ook geen monniken. In plaats daarvan is het een verzameling van zeer gedecoreerde gebouwen en monumenten. De Wat Phra Kaew tempel is gelegen in het historische centrum van Bangkok. Het Boeddhabeeld staat hoog op een aantal platforms, en niemand mag er in de buurt komen, behalve de Koning. De mantel verandert drie keer per jaar, met de seizoenen. Dit wordt uitgevoerd door de Koning. 

In het kort
Toegangsprijzen: 

Een ticket kost 400 Baht en bestaat uit 3 delen. 
Het bruin-gele deel is voor het Grand Palace en alleen geldig op de dag van aankoop. Het witte gedeelte is voor het Vimanmek Mansion Museum, dit deel van het ticket is 7 dagen geldig vanaf de dag van aankoop en ligt aan Suan Phuttan Garden op Ratchawithi Road in Dusit district in Bangkok. Bus nummer 70 vertrekt vanaf Grand Palce er naartoe. 
Het roze kaartje is voor The Royal Thai Decoration and Coin Pavilion, ana de rechterkant voor de ingang van de tempel. 

Openingstijden: 

Dagelijks geopend vanaf 8:30 - 16:30